Broccoli – beneficii

broccoli beneficii si valori nutritionale

Broccoli este o planta care face parte din aceeasi familie ca si conopida, acestea doua asemanandu-se foarte mult. Broccoli face parte din specia Brassica oleracea si este de origine mediteraneana si se cultiva in cantitati industrial, in tari precum China, Statele Unite ale Americii, Spania, India si Mexic.

Cu un continut ridicat de apa, 89%, broccoli este una dintre putinele legume, ce asigura un surplus insemnat de vitamine si minerale.

Pentru a vedea valorile nutritionale ale acestei plante, vizualizeaza: Broccoli – valori nutritionale.

Beneficiile broccoli pentru organismul uman

Broccoli contine foarte multi compusi activi ce lupta contra cancerului, scade stresul, reduce inflamatia, stimuleaza sistemul imunitar, ajuta la sanatatea ochilor, ajuta la mentinerea sanatatii inimii, reduce constipatia si ajuta sistemul digestive, stimuleaza regenerarea si functionarea creierului, micsoreaza efectele imbatranirii, sustine sanatatea dintilor si a oaselor.

Este considerat o leguma ce influenteaza tiroida si subtiaza sangele, datorita vitaminei K si de aceea se recomanda opinia doctorului specialist pentru persoanele sensibile din acest punct de vedere.

Cum se consuma broccoli?

Broccoli se consuma sub forma cruda, in salate, sau gatita: fiert, la cuptor, fript, in supe creme.